slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νομιμοποιούν την "ανήθικη" επιχειρηματικότητα στο όνομα της δήθεν αποτελεσματικότητας - Μέρος 2

 

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) σχετικά με την επικείμενη απελευθέρωση απολύσεων.



Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν για τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με την οποία η  κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να αναμορφώσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων αυξάνοντας το μηνιαίο όριο του 5% του προσωπικού ή απελευθερώνοντάς το στην περίπτωση των προς "αναδιάρθρωση" επιχειρήσεων, με σημερινό δελτίο τύπου η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια και καλεί κυβέρνηση και υπουργό να καταλάβουν επιτέλους πως η παραπέρα φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού δεν οδηγεί σε καμία ανάπτυξη: 

"ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ   ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ   ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Με δηλώσεις ξένων αξιωματούχων προετοιμάζεται το έδαφος αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις απολύσεις.
Ένας είναι ο στόχος, να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν διαμορφώσει υψηλότερους μισθούς και ημερομίσθια, από τους μνημονιακούς των 586€ και των 22€ αντίστοιχα.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο μνημονιακός υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, επεξεργάζεται σχέδιο υλοποίησης αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ;

Σήμερα που η ανεργία αγγίζει το 30%, που η φτώχεια και η εξαθλίωση κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού για την τρόικα και την κυβέρνηση, το πρόγραμμα εξόντωσης για τους σκλαβωμένους Έλληνες , σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι.
Καλούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον υπουργό Εργασίας, να κατανοήσουν επιτέλους ότι η παραπέρα φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού,  δεν οδηγεί σε καμία ανάπτυξη. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι το εργατικό κόστος δεν είναι αυτό που βαραίνει τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά η πολιτική της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ !

Ή ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ  ΚΑΙ   ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ή    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΕΙ

  Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.”