slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε η δίκη των Συνταξιούχων Συναδέλφων μας

Πολλοί πρώην εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων βρίσκονταν στο δικαστήριο από νωρίς χθες το πρωί. Μέσα σε λίγα λεπτά συζητήθηκε η αγωγή κατά της εταιρίας Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, με την οποία τριάντα δύο πρόσφατοι συνταξιούχοι της εταιρίας – όλοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2011
– ζητούν τις αποζημιώσεις τους, συνολικό ποσό 1.600.000 ευρώ.
  

Η εταιρία στη χθεσινή δίκη δεν είχε εκπρόσωπο από την Αθήνα, όπως συνηθίζει, παρά μόνο το δικηγόρο Καβάλας Μάκη Καλαντζή. Στην ακροαματική διαδικασία που ήταν σύντομη, η ΒΦΛ δεν αρνήθηκε την οφειλή. Δεν είχε μάρτυρα να καταθέσει υπέρ της. Αντίθετα οι πρώην εργαζόμενοι είχαν μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε ότι τα χρέη αυτά προς τους τριάντα δύο πρώην συναδέλφους του, η εταιρία τα έχει αναγνωρίσει.

Η ΒΦΛ κατέθεσε ένσταση, μερικής καταβολής. Πεποίθηση όλων είναι ότι η αγωγή θα κερδηθεί από τους πρώην εργαζόμενους.

Προς συμπαράσταση των συνταξιούχων, ήταν χθες στο δικαστήριο, οι Γ. Τσιμενίδης και Ιορδάνης Παπαντίδης, εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στα λιπάσματα.

Το Φεβρουάριο του 2014, θα συζητηθεί στο πρωτοδικείο Καβάλας μία παρόμοια αγωγή, αυτή τη φορά από συνταξιούχους της ΒΦΛ που αποχώρησαν από τη δουλειά το 2012 και δεν έχουν ακόμη εισπράξει την αποζημίωσή τους.


πηγή: proininews