slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Νομιμοποιούν την "ανήθικη" επιχειρηματικότητα στο όνομα της δήθεν αποτελεσματικότητας



Η δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν για τις ομαδικές απολύσεις αποδεικνύει ότι η χώρα είναι παραδομένη στα χέρια των δανειστών κι ότι η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή, ανέφερε  ότι η  κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να αναμορφώσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων αυξάνοντας το μηνιαίο όριο του 5% του προσωπικού ή απελευθερώνοντάς το στην περίπτωση των προς "αναδιάρθρωση" επιχειρήσεων. Οι αλλαγές μάλιστα πρέπει να περάσουν σύμφωνα με τον κ.Ρεν έως τον Νοέμβριο και να εφαρμοστούν από την αρχή του νέου έτους.

Με απλά λόγια,  αν οι αλλαγές περάσουν…..  επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 150 εργαζόμενους θα μπορούν να απολύουν μέχρι και 60 άτομα το μήνα!!!

Η απάντηση της ΓΣΕΕ ήταν άμεση και την παρουσιάζουμε:
 
"Η δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν για τις ομαδικές απολύσεις αποδεικνύει ότι η χώρα είναι παραδομένη στα χέρια των δανειστών κι ότι η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Προφανώς Τρόικα και Κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλες αυτές οι επώδυνες και επαχθείς αποφάσεις δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στη δημοκρατία, ενώ η κρίση που βιώνουν οι εργατικές οικογένειες είναι άνευ προηγουμένου για χώρα σε περίοδο ειρήνης. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι με την πολιτική τους ελλοχεύει ο κίνδυνος νομιμοποίησης της «ανήθικης» επιχειρηματικότητας, στο όνομα της δήθεν αποτελεσματικότητας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να επαναλάβει και τώρα στον κ. Τόμσεν αυτό που υποστήριξε ότι του είπε στις 2 Ιουλίου, δηλαδή ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου περί ομαδικών απολύσεων και να σταματήσει το «θέατρο», αφού και η «παράσταση» είναι χιλιοπαιγμένη και το «σενάριο» γνωστό.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα συνδικάτα θα απαντήσουν οργανωμένα, συντονισμένα και αποφασιστικά στο σύνολο των προκλήσεων, συνεχίζοντας τον αγώνα για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών."