slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Άθλος η λειτουργία της ΒΦΛ – Εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Τ.Τ ???

Στο εισαγγελικό πόρισμα για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου περιλαμβάνεται αναλυτική αναφορά σε δάνειο ύψους 100.000.000 ευρώ

που έλαβε από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης τον Οκτώβριο του 2009 μετά από αίτημα της εταιρείας ALAPIS, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν «υφιστάμενες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας» και προκειμένου «να πραγματοποιήσει στοχευμένες εξαγορές εταιρειών στρατηγικά σημαντικών για την περαιτέρω ανάπτυξή της». Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι στην εταιρεία «Blue Island» συμφερόντων Λαυρεντιάδη, κατατέθηκε ποσό 135.000.000 από την πρώην ΒΦΛ και νυν ELFE.

Ο συνδικαλιστής κι εργαζόμενος της ΒΦΛ Κώστας Πούλιος διάβασε το εισαγγελικό πόρισμα κι αναζητά απάντηση στο ερώτημα τι σχέση είχε η εταιρεία ELFE με την εταιρεία «Blue Island» και πως το ποσό των 135 εκατομμυρίων κατέληξε τελικά στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη. Ως χρονικό σημείο της διαδρομής των χρημάτων αναφέρεται η αρχή του έτους 2010, τρεις μήνες δηλαδή αφού η εταιρεία βρισκόταν στην ιδιοκτησία του ομίλου και έξι μήνες από τη δημιουργία της ELFE.

Πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό των εργαζομένων για τις διαδρομές των χρημάτων που σχετίζονται και με την μετέπειτα ιστορία της εταιρικής δανειοδότησης. Ο όμιλος Λαυρεντιάδη εξαγόρασε τη ΒΦΛ κατόπιν δανεισμού και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η αγορά έγινε με χρήματα που προέρχονται από το ταμείο της βιομηχανίας. Εάν μέρος του επίμαχου ποσού βρισκόταν σήμερα στο ταμείο της βιομηχανίας, η ΒΦΛ δε θα αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα. Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει αφορά το ποσό των 135 εκατομμυρίων και εάν τα χρήματα βρίσκονταν στο ταμείο της βιομηχανίας όταν εξαγοράστηκε από τον κ. Λαυρεντιάδη.

Η συνεχιζόμενη λειτουργία της ΒΦΛ με ίδιες δυνάμεις μάλλον είναι ένα «θαύμα», με δεδομένη την «εκμετάλλευση» και «χρήση» της εταιρείες και των λογαριασμών της. Κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τη διάρκεια του «θαύματος». Ο Κώστας Πούλιος εξέφρασε τους φόβους του ότι οι εξελίξεις του σκανδάλου ενδέχεται να παρασύρουν και τη ΒΦΛ. Εάν η βιομηχανία χρησιμοποιήθηκε σε παράνομες χρηματικές διαδρομές τότε δεν αποκλείεται να εμπλακεί άθελά της σε επικίνδυνες ατραπούς και να έρθει αντιμέτωπη με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Η βιομηχανία λειτουργεί με την παροχή του φυσικού αερίου σε ποσοστό 50% και με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες. Η λειτουργία της ΒΦΛ μοιάζει πλέον με άθλο και οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες των εργαζομένων, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη η σχέση της με τις δικαστικές εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη.

πηγή: proininews.gr