slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ δεν έχουν ενημέρωση.

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΒΦΛ Γιάννη Τσάρα στην Καβάλα είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι της επιχειρήσεως, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν
διότι όπως τους εξήγησαν ο κ. Τσάρας είχε επείγουσα υποχρέωση. Οι εργαζόμενοι δε γνώριζαν εάν το ραντεβού αναβλήθηκε επ’ αόριστο ή εάν ματαιώθηκε. Έξι μήνες έχουν να συναντηθούν οι δύο πλευρές και τα προβλήματα χρονίζουν.

Μεγάλα ζητήματα εκκρεμούν όπως οι μη καταβαλλόμενες αποζημιώσεις των συνταξιούχων αλλά και η «ομηρία» εκείνων που θεμελίωσαν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και δεν τους αποδεσμεύουν προς αποχώρηση. Η αποχώρηση ενός συνταξιούχου θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόσληψη δύο νέων εργαζομένων. Το εργοστάσιο παρουσιάζει κινητικότητα λόγω των εξαγωγών, εάν επομένως προχωρήσει η διαδικασία πολλά από τα προβλήματα θα βρουν τη λύση τους.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν άνευ ενημερώσεως εδώ και πέντε μήνες, δεν τους παραχωρούνται οικονομικά στοιχεία, ενώ δε γνωρίζουν τι θα συμβεί και με τη σύμβαση της ΔΕΠΑ που λήγει τον Οκτώβριο. Προσφάτως, ο Γιάννης Τσάρας δεν απαντά καν στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι πρώτες ύλες φτάνουν στο εργοστάσιο περιορισμένες η δε λειτουργία δεν είναι πλήρης.

Κλιμάκιο επτά ατόμων εκ Βραζιλίας επισκέφθηκε προσφάτως τις εγκαταστάσεις, αλλά δεν υπήρξε ενημέρωση αναφορικά με το λόγο επισκέψεως, εάν δηλαδή το ενδιαφέρον σχετιζόταν με τις παραγγελίες λιπάσματος ή εάν σχετιζόταν με τα σενάρια πώλησης της εταιρείας.


Πηγή: proininews