slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Aπρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πορεία από την Ομόνοια προς το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν περίπου 250 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για να διαμαρτυρηθούν για την άδικη σε βάρους τους πολιτική, που τους οδήγησε να είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 18 μήνες, ζητώντας την επαναλειτουργία του ναυπηγείου και την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν με τη βία και εντελώς απρόκλητα να απωθήσουν τους εργαζόμενους από το δρόμο ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση για μερικά λεπτά.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και θα υποβάλλει μήνυση.




 Το Σωματείο των εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Η ΤΡΙΑΙΝΑ εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου:
"Το Σωματείο των εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Η ΤΡΙΑΙΝΑ με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει την απρόκλητη, αναίτια και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων των Ναυπηγείων, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που διαδήλωναν ειρηνικά. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν σοβαρά συνάδελφοί μας και να διακομιστούν στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα .
Οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι επί δέκα οκτώ μήνες, το Ναυπηγείο παραμένει κλειστό, η εργοδοσία μας είναι εξαφανισμένη, τα υποβρύχια που έχουν πληρωθεί με πάνω από δυο δις ευρώ από το αίμα του ελληνικού λαού σαπίζουν, και αντί η κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύση, δίνει εντολή στα ΜΑΤ να μας επιτεθούν.
Η επίθεση αυτή δεν μας κλονίζει. Αντίθετα μας χαλυβδώνει και μας δίνει νέες δυνάμεις για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι να ανοίξουν τα Ναυπηγεία, να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους και να πληρωθούν τις αποδοχές τους.
Η απρόκλητη επίθεση εναντίον μας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν θα υποβάλλουν μηνύσεις. Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους φορείς να την καταδικάσουν. Παρόμοιες συμπεριφορές από όργανα της ελληνικής πολιτείας δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας."

Ως εργαζόμενοι δεν έχουμε παρά να τους εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να τους ευχηθούμε αίσιο τέλος στους αγώνες τους.