slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μικρές αναπροσαρμογές στα λιπάσματα



Οριακή αύξηση επικράτησε στη διεθνή αγορά των αζωτούχων λιπασμάτων την τελευταία εβδομάδα, τη στιγμή που ο δείκτης τιμών υποδεικνύει πως οι τιμές έπιασαν πλέον πάτο, με μόνη εξαίρεση την Κίνα.


Οι λιανοπωλητές των λιπασμάτων στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να προσαρμόζουν τις τιμές σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να κινητοποιείται το αγοραστικό ενδιαφέρον εν όψει των φθινοπωρινών καλλιεργειών.

Πρόσφατα η Αλγερία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά κοκκώδους ουρίας στα 320 δολάρια ο τόνος, ενώ την ίδια στιγμή η Αίγυπτος διαθέτει την παραγωγή της στα 315 δολάρια ο τόνος. Η μέση τιμή της ουρίας ενισχύεται οριακά στα 297 δολάρια ο τόνος, σημειώνοντας άνοδο κατά 1 δολάριο ο τόνος.

Να σημειωθεί πως η υψηλότερη τιμή της την τελευταία διετία ήταν τα 630 δολάρια ο τόνος, επίπεδα τα οποία είχε φτάσει στις αρχές Μαΐου του 2012. Όσον αφορά τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας διετίας, αυτή σημειώθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη, όταν και υποχώρησε στα 292 δολάρια ο τόνος.

Η τιμή του UAN (διάλυμα ουρίας και νιτρικής αμμωνίας σε υγρή μορφή) παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας όταν και ενισχύθηκε κατά 18 δολάρια ο τόνος και διαμορφώνεται στα 228 δολάρια ο τόνος.

Η αμμωνία εξακολουθεί να πωλείται στα 440 δολάρια ο τόνος, παραμένοντας αμετάβλητη. Η τιμή της θειϊκής αμμωνίας διαμορφώνεται στα 137 δολάρια ο τόνος, οριακά υψηλότερα από τα 134 δολάρια ο τόνος που είχαν σημειωθεί στα τέλη Ιουλίου, τιμή που είναι και η μικρότερη που έχει καταγραφεί την τελευταία διετία. 


πηγή: agronews