slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οι 23 της ΕΒΙΚΕΝ ζητούν μείωση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας
 
Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας (π.χ. συμβόλαια διακοψιμότητας, αντιστάθμιση CO2) ζητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Η ΕΒΙΚΕΝ εκπροσωπεί 23 εταιρείες-μέλη οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους, όπως το τσιμέντο, ο χάλυβας, τα μη σιδηρούχα μέταλλα, το χαρτί, τα λιπάσματα κά., και εκπροσωπεί σήμερα περίπου το 50% της εγχώριας βιομηχανικής κατανάλωσης ενέργειας.

"Ζητάμε την εφαρμογή μίας Εθνικής ενεργειακής πολιτικής που θα δίνει στην εγχώρια βιομηχανία ένα τελικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εφάμιλλο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ανταγωνιστές μας" αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ. "Σε διαφορετική περίπτωση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων τους θα αντιδράσουν".

Η ΕΒΙΚΕΝ υποστηρίζει ακόμη ότι, ενώ δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι βιομηχανίες απειλούνται με νέες μεγάλες αυξήσεις στις ρυθμιστικές χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ,ΥΚΩ), συγχρόνως διατηρούνται οι υπερβολικά υψηλοί Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στην ενέργεια.

πηγή: enet.gr