slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

2η ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ



Για δεύτερη μέρα 
οι κινητοποιήσεις 
συνεχίζονται
με τον κο Δρόσο 
να δηλώνει ΑΠΩΝ.

Το lipasmataworker.blogspot.gr στέκοντας αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της εργολαβικής επιχείρησης ΔΗΜΗΤΡΑ A.T.E.E. η οποία δραστηριοπποιείται στο χώρο της γειτονικής KAVALA OIL αναδημοσιεύει άρθρο του kavalaoil.blogspot.gr:

Απολυμένοι της εταιρίας ΔΗΜΗΤΡΑ και συμπαραστάτες εργαζόμενοι της KAVALA OIL βρέθηκαν και σήμερα στην είσοδο των γραφείων της εταιρίας του κου Δρόσου, περιμένοντας κάποια εξέλιξη στο θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους.

Για ακόμη μια φορά ο κος Δρόσος δεν εμφανίστηκε, απαξιώντας να απαντήσει στα τηλέφωνα των πρώην υφισταμένων του. Μοναδική εξέλιξη στην υπόθεση, ήταν η ραδιοφωνική παρέμβαση αντιπροσώπων της ΔΗΜΗΤΡΑΣ Α.Τ.Ε.Ε. οι οποίοι έκαναν λόγο για διεκδίκηση τόκων και για λογαριασμό των 24 απολυμένων!

Να σημειώσουμε ότι ο κος Δρόσος παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε έκανε λόγο για καταβολή τόκων στους εργαζόμενους, και μάλιστα σχετική αξίωση των τελευταίων για τόκους καθυστερήσεων πληρωμών θα σήμαινε αυτομάτως και την απόλυσή τους! 

Χθες καταβλήθηκε από πλευρά της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε το Δώρο Χριστουγέννων, γνωρίζοντας πολύ καλά την διαδικασία του αυτοφώρου που επισύρει μια αντίθετη κίνηση. Οι εργαζόμενοι διερωτώνται, πως είναι δυνατόν να βρέθηκαν χρήματα για την πληρωμή του Δώρου ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2013.

Κινήσεις σαν αυτές, σύμφωνα με τους απολυμένους της εταιρίας, υποδηλώνουν τις πραγματικές διαθέσεις της εταιρίας, η οποία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως ομήρους προκειμένου να διεκδικήσει τόκους καθυστέρησης ύψους 400.000€, τη στιγμή που η ίδια εδώ και χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε 1 ευρώ στους εργαζόμενούς της για τον ίδιο λόγο!!!


Σε συνέχεια της σημερινής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι μετέβησαν στην οικία του κου Δρόσου στο κέντρο της πόλης, όπου κρέμασαν μαύρες σημαίες στην είσοδο και φώναξαν συνθήματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει... Σαν ένδειξη αγανάκτησης, άφησαν στην πόρτα απλήρωτους λογαριασμούς, αφού πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε στις βασικές ανάγκες... 



Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Στο πλευρό των απολυμένων της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημικές Βιομηχανίες κος Νίκος Ορφανός και Παναγιώτης Κοντουσιάδης. Μετά από ενημέρωση για την κινητοποίηση των απολυμένων και βρισκόμενοι στο πλαίσιο προσυνεδριακών συναντήσεων στην περιφέρεια, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στην οδό Δαγκλή και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον δίκαιο αγώνα τους.

Ο Πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας της Ομοσπονδίας στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια στο πλευρό των απολυμένων



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ 2η ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ




Οι απλήρωτοι απολυμένοι της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. 
και οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ OIL 
συνεχίζουν τον αγώνα, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. 
Οι 24 απολυμένοι δεν μπορούν πλέον 
να είναι έρμαια στις παράλογες απαιτήσεις 
της οικογένειας του κου Δρόσου.



πηγή: kavalaoil.blogspot.gr