slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Aντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE





      Στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE.
          
     Κλιμάκιο με επικεφαλής τον γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δημήτρη Παπατολίδη και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ παρεβρέθηκε στα γραφεία του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE. Την επιτροπή υποδέχτηκε το ΔΣ του Σωματείου που είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων και την υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία εξασφαλίζει τους εργαζόμενους έως το 2016, καθώς και τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρίας απέναντι σε εργαζόμενο και συνταξιοδοτούμενο προσωπικό.  

      Τονίστηκε, η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ώστε η Βιομηχανία να συνεχίσει να διατηρεί το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εγκαταστάσεών της. Όσον αφορά τα εργασιακά θέματα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις συνθήκες εργασίας, τον τρόπο αμοιβής και ασφάλισης, μόνιμου, έκτακτου και εργολαβικού προσωπικού. 

       Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της εταιρίας, τις οικονομικές της υποχρεώσεις και την δυσκολία παροχής φθηνού Φυσικού Αερίου από την ΔΕΠΑ, την άδικη επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο, το οποίο χρησιμοποιείται από την Βιομηχανία μας ως πρώτη ύλη και εξανεμίζει τα όποια περιθώρια κέρδους αλλά και την παρουσία του διεθνή οικονομικού οίκου Price Waterhouse Coopers (μετά από απαίτηση ΤΑΙΠΕΔ - ΔΕΠΑ) στην εταιρία, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και να συντάξει μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης.

      Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση της αντιπροσωπίας του ΚΚΕ πως θα  καταθέσει ερώτηση στη βουλή για το αποτέλεσμα του ελέγχου από την Price Waterhouse Coopers και θα είναι σε συνεχή επαφή και ενημέρωση με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE, προκειμένου η μοναδική εναπομένουσα Ελληνική εταιρία παραγωγής Λιπάσματος να συνεχίσει ΄να "παίζει" σημαντικό ρόλο στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της χώρας, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία και να λειτουργεί επ' ωφελεία του Έλληνα Αγρότη προσφέροντάς του ποιοτικά Λιπάσματα σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράλληλα μας γνωστοποίησαν τις θέσεις του ΚΚΕ για δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα Λιπασματοβιομηχανίας.