slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ: " Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με την συμμετοχή όλων"

 

«Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων»

 
 Την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013 στο ξενοδοχείο LUCY, πραγματοποιήθηκε  ημερίδα με θέμα «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με την συμμετοχή όλων» με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Η εκδήλωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς  μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου.
 
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE (πρώην Β.Φ.Λ) τα οποία συμμετείχαν σε αυτήν, με ομιλητή τον Προϊστάμενο Ασφάλειας & Περιβάλλοντος κ. Αδαμάκη Αδάμ με θέμα "Βιομηχανική Υγεία & Ασφάλεια - Πρακτικές στα Ελληνικά Λιπάσματα".

 

  

Οι εργαζόμενοι βιώνοντας καθημερινά το τι σημαίνει κίνδυνος σε βαριά Χημική Βιομηχανία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση και διαμόρφωση υψηλών προτύπων στην Υγιεινή και Ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό έχουν δημιουργήσει ξεχωριστό Συμβούλιο Εργαζομένων για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αποτελούμενο από εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων το οποίο συμμετέχει σε περιοδικές συναντήσεις με την διοίκηση της εταιρίας και θέτει τις δικές του προτάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντος. 
 
Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου έχουν συσταθεί και λειτουργούν εκτός από το συμβούλιο των εργαζομένων, Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης που ασχολείται με θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, δυο Τεχνικοί Ασφαλείας, Ιατρός Εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη βάση.Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για την ασφάλεια, υπόκεινται σε ετήσιο ιατρικό έλεγχο, και το σύνολό τους συμμετέχει στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης του Νομού Καβάλας, αποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE έχουν αποκτήσει "κουλτούρα" Υγιεινής & Ασφάλειας στο χώρο εργασία τους, και "οικολογική" ευαισθησία για την προστασία του Νομού τους.