slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πέτυχε το συλλαλητήριο για τον αγωγο ΤΑΡ (Βίντεο)

Δυνατή φωνή υπέρ της αλλαγής όδευσης


Πέτυχε το σημερινό συλλαλητήριο για μία διαφορετική όδευση του αγωγού ΤΑΡ, από το νομό Καβάλας, ώστε να μην επηρεάσει καθόλου την παραγωγική αγροτική διαδικασία, στα τενάγη των Φιλίππων.

Όσοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο μεγάλο πάρκινγκ, μπροστά από το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, ήταν περισσότεροι από 1000 άνθρωποι. Το καλό είναι ότι σ΄ αυτήν τη χθεσινή διαμαρτυρία δεν ήταν μόνο κάτοικοι του Νομού Καβάλας, αλλά παραβρέθηκαν φορείς και εκπρόσωποι από το νομό Σερρών και το νομό Δράμας.


Από τις ομιλίες που ακούστηκαν και από αγρότες της Δράμας και των Σερρών, κι από τους προγραμματισμένους ομιλητές, δηλαδή τον Θέμη Καλπακίδη, το Ζαφείρη Μυστακίδη και το Λάζαρο Βασιλειάδη, έγινε σαφές ότι για μία διαφορετική όδευση του αγωγού, υπάρχουν πάρα πολλά επιχειρήματα κι όσο περνά ο καιρός τα επιχειρήματα αυτά πολλαπλασιάζονται.

Οι ομιλητές κατηγόρησαν τους κατασκευαστές του αγωγού, ότι εγκαίρως έμαθαν ότι δεν είναι εφικτό και δεν είναι σωστό να περάσει ο αγωγός από τα τενάγη, μέχρι και πρότινος πάντως επέμεναν να μην αλλάζουν σχέδια.

Ο Λ. Βασιλειάδης είπε από την αρχή της ομιλίας του, ότι την προσεχή Παρασκευή θα γίνει μία τέτοια συνάντηση, για μια διαφορετική όδευση, στα γραφεία του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, στην οδό Βότση.

Όλοι τώρα στρέφουν εκεί το ενδιαφέρον τους, στην απευθείας διαπραγμάτευση των φορέων της Καβάλας με τους κατασκευαστές του αγωγού.

Άλλα σημεία στα οποία το συλλαλητήριο ήταν πέραν του δέοντος πετυχημένο, είναι το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση τριών νομών και οι φορείς ειδικά του νομού Καβάλας, ενώ το συλλαλητήριο είχε και προεκλογικό χρώμα, καθώς παρευρίσκοντο πάρα πολλοί υποψήφιοι, για τις εκλογές που έρχονται.

Τα προβλήματα του συλλαλητηρίου είχαν να κάνουν με τη συμμετοχή, καθώς τα 1000 και πλέον άτομα, θεωρείται μικρό νούμερο. Δεν υπήρχε παλμός. Κάποιοι αποχώρησαν την ώρα των ομιλιών, ενώ λίγο πριν την έναρξη τους, σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε εκπροσώπους της πατριωτικής κίνησης Καβάλας και της πατριωτικής κίνησης Δράμας, που κινήθηκαν απειλητικά κατά διαδηλωτή, για ασήμαντη όπως φαίνεται αφορμή. Μεσολάβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε γρήγορα.

Πρώτοι μίλησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών της Δράμας και των Σερρών. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Ζαφείρη Μυστακίδη και του Λάζαρου Βασιλειάδη, ενώ τελευταίος μίλησε ο Θέλης Καλπακίδης, εκπρόσωπος των αγροτών του Δήμου Καβάλας.

Όσοι είχαν παραμείνει στο χώρο του συλλαλητηρίου, έκαναν πορεία προς τον γειτονικό κόμβο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα κι εκεί έγινε μικρός αποκλεισμός, συμβολικού χαρακτήρα.

Πέρα από τους ήδη αναφερθέντες συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, πρέπει να ξεχωρίσουμε την παρουσία κας Ραχήλ Μακρή, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρόντες ήταν οι τρεις βουλευτές του νομού Καβάλας, Κλειτσιώτης, Πασχαλίδης, Παναγιωτόπουλος, ο Άρης Γιαννακίδης, ο Γιώργος Παυλίδης, εκπρόσωποι όλων σχεδόν των επιτροπών κομμάτων του νομού, πολλοί εργαζόμενοι των πετρελαίων, εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Λιπάσματα, εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία, ο Εμπορικός Σύλλογος, αρκετοί κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων, ειδικότερα των Κρηνίδων και αγρότες. Παρόντες ήταν φυσικά ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους, ο Μάκης Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Τσανάκα, ο Βαγγέλης Παππάς, ο Άρης Βέρρος, ο Κώστας Μορφίδης, ο Αρχέλαος Γρανάς, με περιφερειακούς συμβούλους, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος κ.λ.π.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Θέμη Καλπακίδη, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας


και του Λάζαρου Βασιλειάδη, Πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ





πηγές:  proininews.gr, kavalapress.gr