slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE (πρώην ΒΦΛ ΑΕ)


100% η Συμμετοχή στην 4ωρη Στάση Εργασίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE.


Πιστοί στο κάλεσμα του Σωματείου τους, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για 4ωρη στάση εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 13:00 ως τις 17:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο χώρο του Διοικητηρίου του εργοστασίου. Προς τιμήν τους στην στάση αυτήν συμμετείχαν και όλοι οι εργαζόμενοι στην εργολαβική εταιρία ΚΑΒΙΕ.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε μία τέτοια κίνηση. Κατά την διάρκεια της 4ωρης Στάσης εργασίας σταμάτησε κάθε παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, ενώ παράλληλα δεν λειτούργησε κανένα από τα τμήματα της διοίκησης και της διακίνησης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο η απαξίωση του εργοστασίου, με το συνεχές σταμάτημα των μονάδων από έλλειψη πρώτων υλών καθώς και η συνεχής αναβολή των συντηρήσεών του. Επιπλέον δηλώνουν πως πρέπει να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές τους που τείνουν να γίνουν καθεστώς και ζητούν από την διοίκηση του εργοστασίου να σεβαστεί όλα όσα μέχρι πρότινος από κοινού, είχαν συμφωνήσει και αφορούν ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Έκπληξη για τους εργαζόμενους αποτελεί και το γεγονός, πως η διοίκηση της εταιρίας, δεν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του Σωματείου, για την ορθότερη και οικονομικότερη λειτουργία του εργοστασίου. Ενώ με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουν πως οι ενέργειες που προβήκαν και θα προβούν στο μέλλον στόχο είχαν και θα έχουν:

ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ELFE ABEE ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ
ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κατά την διάρκεια της Στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ της Διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων και την Κ. Διοίκηση της ELFE ABEE στην Αθήνα με τους κ.κ. Μπεχράκη και Τσάρα να δεσμεύονται για συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών την ερχόμενη Τετάρτη στο χώρο του εργοστασίου.


Οι εργαζόμενοι από πλευράς τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληραίνουν την στάση τους εάν δεν επέλθει συμφωνία που θα βάζει το εργοστάσιο σε πλήρη λειτουργία και δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά τους αιτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων έχει ως εξής: