slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE



Στις 10:00 χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE.




Από την ΒΦΛ ξεκίνησε εχθες η παρουσία του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στην Καβάλα που σήμανε και την έναρξη της περιοδείας του στην περιφέρεια ΑΜΘ. Εκεί ο κ. Κουβέλης είχε συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων όπου άκουσε τους προβληματισμούς τους για την τελευταία εναπομένουσα λιπασματοβιομηχανίας της χώρας.

Ως κύριο πρόβλημα της εταιρίας παρουσίασαν οι εργαζόμενοι το ενεργειακό, την δυσκολία παροχής φθηνού Φυσικού Αερίου από την ΔΕΠΑ, την άδικη επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο, το οποίο χρησιμοποιείται από την Βιομηχανία ως πρώτη ύλη και εξανεμίζει τα όποια περιθώρια κέρδους ενώ ταυτόχρονα πλήττει την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας στο διεθνές περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν επίσης στην παρουσία του διεθνή οικονομικού οίκου Price Waterhouse Coopers (μετά από απαίτηση ΤΑΙΠΕΔ - ΔΕΠΑ) στην εταιρία, προκειμένου να συλλέξει οικονομικά στοιχεία και να συντάξει μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης. 




Εκτενής αναφορά έγινε στην απουσία του μετόχου και την απροθυμία του να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας τόσο στις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όσο και στις οφειλές της προς τους συνταξιούχους. Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης παρέμβασης της πολιτείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανία ώστε αυτή να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της, σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους, τις εγκαταστάσεις της και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ως μείζον θέμα το ενεργειακό τονίζοντας πως όντως δεν αρκούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου και της φορολογίας για να ανασάνει η βιομηχανία αλλά πως πρέπει να γίνουν συγκεκριμενοποιημένες προτάσεις, υλοποιήσιμες ώστε να μην χαθεί ο τελευταίος οικονομικός πνεύμονας της περιοχής μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ πως άμεσα θα ενημερώσει τους εργαζομένους για το αποτέλεσμα του ελέγχου από την Price Waterhouse Coopers και θα είναι σε συνεχή επαφή και ενημέρωση με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά ELFE ABEE, προκειμένου η μοναδική εναπομένουσα Ελληνική εταιρία παραγωγής Λιπάσματος να συνεχίσει να "παίζει" σημαντικό ρόλο στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της χώρας, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία και να λειτουργεί επ' ωφελεία του Έλληνα Αγρότη προσφέροντάς του ποιοτικά Λιπάσματα σε ανταγωνιστικές τιμές.