slideshow


  • Ανεξάρτητη & Αντικειμενική Πληροφόρηση

  • ...χωρίς περιορισμούς ...χωρίς λογοκρισία

  • Η φωνή του εργαζόμενου ...η δική σου φωνή

  • Ενότητα Μαχητικότητα Αλληλεγγύη

  • Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οικονομική ανάσα στην ELFE η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου



Σημαντική ανάσα στη λειτουργία της ELFE (πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων) και άλλων βιομηχανιών της Ελλάδας, θα είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα ανακοινωθεί προσεχώς, από τον αρμόδιο υπουργό, για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) που επιβλήθηκε στο φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση.


Η επιβολή του φόρου αυτού εκτόξευσε το λειτουργικό κόστος της ELFE, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει και να γίνει, πάλι, ανταγωνιστική στην αγορά των χημικών λιπασμάτων.

Το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντική πρώτη ύλη για την παραγωγή του βασικού συστατικού των λιπασμάτων, που είναι η αμμωνία και κατ’ επέκταση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2014 στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, με αφορμή το πρόβλημα στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων στην ELFE, ότι είναι άδικη η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου και συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη μείωσή του για κάποιες μεγάλες βιομηχανίες της χώρας.

«Όπως μαθαίνω από την Αθήνα, το αίτημα αυτό είναι σε καλό δρόμο και την επόμενη εβδομάδα θεωρώ ότι θα έχουμε εξέλιξη. Εάν απαλλαγεί η ELFE από αυτό το σημαντικό βάρος, τότε θα αποκτήσει μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια για να πληρώνει το προσωπικό κανονικά», δήλωσε.

Πηγή: k-typos